U vindt hier antwoorden op de vragen die het meest aan ons gesteld worden. Neem contact met ons op als het antwoord op uw vraag er niet bij staat.

Inhoud

Waarom krijg ik een bericht, telefoontje, brief of huisbezoek van Vroeg Eropaf?

U krijgt een bericht, telefoontje of huisbezoek van Vroeg Eropaf omdat u een betalingsachterstand heeft in de vaste lasten. U heeft bijvoorbeeld de huur, de zorgverzekering of de energie nog niet betaald. Deze bedrijven sturen ons een bericht als u de rekening niet op tijd betaalt, zodat wij u kunnen helpen.

Welke schuldeisers melden achterstanden bij Vroeg Eropaf?

Schuldeisers van de vaste lasten sturen ons een bericht. Dat zijn de verhuurder van uw woning, de zorgverzekeraar, het waterbedrijf en het energiebedrijf.

Hoe kan het dat Vroeg Eropaf informatie over mijn heeft, zoals mijn adres en informatie over niet-betaalde rekeningen?

Veel mensen hebben moeite om elke maand hun rekeningen te betalen. Snelle hulp kan dan voorkomen dat betalingsachterstanden verder oplopen. Daarom is in een nieuwe wet geregeld dat schuldeisers signalen van betalingsachterstanden moeten doorgeven aan gemeentes. De gemeentes zijn verplicht om hulp aan te bieden als zij deze signalen doorkrijgen.

De gemeente Amersfoort en gemeente Leusden hebben ons gevraagd om deze taak uit te voeren. Onze hulpverleners helpen u graag om te voorkomen dat de betalingsachterstanden verder oplopen. Onze hulp is gratis.

Wanneer mag de schuldeiser mijn gegevens doorgeven aan Vroeg Eropaf?

De schuldeiser moet eerst u eerst een aanmaning sturen. Daarna moet de schuldeiser u laten weten dat hij uw contactgegevens aan Vroeg Eropaf wil doorgeven. U kunt de schuldeiser laten weten dat u dat niet wilt. Als u niet reageert, dan geeft de schuldeiser uw gegevens door aan Vroeg Eropaf.

Hoe gaat Vroeg Eropaf om met mijn privacy?

Wij vinden het belangrijk om uw privacy goed te beschermen. Voor het doorgeven van persoonlijke informatie zijn strenge regels. Daar houden wij ons aan. De melding dat u een rekening niet heeft betaald, komt terecht in een gesloten systeem. Hiervoor gebruiken we de software van RIS Vroeg Eropaf. Wij gebruiken uw gegevens alleen om u hulp aan te bieden. Niemand kan bij uw gegevens, behalve de hulpverleners die u gaan helpen.

Wat kan Vroeg Eropaf voor mij doen?

Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken hoe wij u het beste kunnen helpen. Misschien heeft u vragen over geldzaken of zijn er andere dingen waar u mee zit. Samen met u bekijken we wat er nodig is om de betalingsproblemen zo snel mogelijk aan te pakken. Misschien kunt u in termijnen betalen. Of heeft u recht op extra geld van de overheid, bijvoorbeeld toeslagen. Soms is er andere hulp nodig. Wij zorgen ervoor dat u snel de juiste hulp krijgt.

Wat moet ik doen als ik geen hulp wil van Vroeg Eropaf?

Onze hulp is vrijblijvend. U kiest zelf of u er gebruik van wilt maken. U hoeft niets te doen als u geen hulp van ons wilt. De meldingen van de betalingsachterstanden worden na zes maanden vanzelf gewist als u geen contact met ons opneemt.

Mocht u opnieuw een rekening niet op tijd betalen, dan kan de schuldeiser hierover opnieuw een bericht aan ons sturen. Wij nemen dan opnieuw contact met u op om u onze hulp aan te bieden.

Hoe zorg ik ervoor dat ik niet meer door Vroeg Eropaf word benaderd?

Laat het ons weten als u niet meer door ons wilt worden benaderd. Wij kunnen de meldingen op uw adres voor een bepaalde periode uitzetten. Wij zoeken dan geen contact meer met u vanuit Vroeg Eropaf.

Hoe weet ik dat de persoon van Vroeg Eropaf aan de deur te vertrouwen is?

De consulenten dragen een naamkaartje van Vroeg Eropaf. Ook hebben zij een geldig legitimatiebewijs bij zich. Daar kunt u om vragen. Namen en foto’s van onze medewerkers vindt u op de teampagina van deze website.

Voordat wij bij u langskomen, heeft u hierover een bericht gekregen.